Na stranišče na Facebook

Najnovejša raziskava je pokazala, da med obiskom toaletnih prostorov skoraj tretjina Američanov obišče tudi družabna omrežja, kot sta Facebook in Twitter.

Čivkanje na veceju je v porastu
Čivkanje na veceju je v porastu / foto: George Dolgikh/Shutterstock/theatlanticcities.com

Poročilo podjetja NM Incite je razkrilo, da 25 odstotkov ljudi, starih med 25 in 34 let, obišče nekaj strani družabnih omrežij preko svojih mobilnih telefonov, medtem, ko so na stranišču. Enako velja za do 21 odstotkov odraslih med 18. in 24. letom starosti, številka pa pade na 15 odstotkov pri starostni skupini o 35 do 44 let. Podpredsednica oddelka NM Incite za rešitve na področjuh družabnih medijev Deirdre Bannon je dejala: “Družabni mediji so resnično povsod v življenjih ljudi. So izjemno prepleteni z našimi dejavnostmi in se dotikajo vsega, kar počnemo čez cel dan. Dobesedno jemljemo naše telefone s sabo na stranišče in preverjamo, kaj se dogaja na družabnih omrežjih.”

Število ljudi, ki “čivka” (pošilja “tweete”) na stranišču, bi lahko bilo še višje – glede na drugo raziskavo ameriškega trga, ki jo je izvedla agencija Nielsen. Ta pravi, da okoli tretjina mladih Američanov uporablja Twitter in Facebook na veceju.

27 milijard minut na mesec na Facebooku

Straniščno čivkanje pa bo verjetno še bolj pogosto, saj je v letu 2012 družabna omrežja uporabljalo kar 37 odstotkov več Američanov kot leta 2011, trend pa se bo nadaljeval. V pred nekaj dnevi minulem letu so Američani porabili kar 63 % več časa na Facebookovih in Twitterjevih straneh kot leto poprej.  27 milijard minut na mesec so uporabljali Facebookovo aplikacijo, 3.6 milijard minut pa Twitterjevo aplikacijo za mobilnike.

One thought on “Na stranišče na Facebook”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *