Nov sistem komunikacije: Radijski prenos podatkov

Družba za varovanje Sintal je v sodelovanju s strokovnjaki izraelskega podjetja KP Electronic Systems vzpostavila nov sistem komunikacije med Sintalovim varnostno-nadzornim centrom in varovanimi objekti.

Radijski prenos alarmov Sintal
Sintal je sistem zgradil v sodelovanju z izraelskim podjetjem KP Electronic Systems.

Sintalu bo sistem omogočal prenos alarmnih signalov od sistemov tehničnega varovanja na varovanih objektih do Sintalovega varnostno-nadzornega centra preko zasebne radijske frekvence. “Glavna ideja je prav v tem, da se izloči tretjo osebo (ponudnika telekomunikacijskih storitev), kar omogoča še boljši, neprekinjen in bolj varen prenos podatkov,” je povedal Sintalov razvojnik Miha Trdin.

Za razliko od denimo GSM ali internetnega prenosa to omrežje uporablja samo Sintal in je namenjeno izključno prenosu alarmnih signalov. Sintal je edino podjetje za varovanje z lastnim radijskim sistemom in bo svojim naročnikom kmalu ponudil tudi ta način prenosa podatkov.

Radijski prenos alarmov SintalRMR (radio modem repeater; repetitor z radijskim modemom) repetitorji zbirajo signale alarmnih oddajnikov in pošiljajo informacije na centralo. Pri tem uporabljajo dva načina komunikacije: glavni način je poseben radiofrekvenčni (RF) modem, ki omogoča izredno zanesljiv način prenosa, alternativni pa GSM omrežje.

Drugo omrežje je lahko še vedno v uporabi kot nadomestni način prenosa. Tako ima sistem kljub preizkušeni zanesljivosti še varovalko; v primeru nedelovanja radijskega prenosa signal odpotuje po GSM omrežju.

Več v časopisu Sintalček 61.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *