Pametne kamere Hikvision – Napredno varovanje doma, odlični alarmni sistemi za dom

Profesionalni videonadzorni sistemi so namenjeni preprečevanju in analizi neželenih dogodkov ter temeljijo na neprekinjenem, zanesljivem delovanju. Čeprav so dandanes zelo kakovostne in vedno pri roki, navadne (telefonske) kamere, shranjevalniki in programska oprema še zdaleč ne nudijo zmogljivosti in zanesljivosti profesionalnih sistemov. Naprednejši proizvajalci videonadzornih sistemov pa se od fenomena razmaha videa marsikaj učijo in nadgrajujejo svoje sisteme v »pametne«.

Hikvision, eden od vodilnih globalnih razvijalcev in proizvajalcev varnostne opreme, je pred kratkim predstavil celovito ponudbo pametnih IP (internet protocol; mrežnih) kamer. Zagotavljajo učinkovit prenos in hrambo podatkov ter hkrati najboljšo kakovost slike in uporabniško izkušnjo doslej, kar jih postavlja v sam vrh industrije.

Takšen razvoj videonadzora je logičen glede na tudi siceršnjo vse večjo povezanost sistemov z IP tehnologijami. Proizvajalci ugotavljajo, kako vse lahko obogatijo svoje IP izdelke. »Nove Hikvisionove kamere postavljajo video-nadzor v okvir profesionalnega, inteligentnega, učinkovitega in praktičnega nadzora. Gre za koncept pametnega varovanja,” je povedal Keen Yao iz Hikvisiona.

Več v časopisu Sintalček, ki je dostopen tudi v e-obliki na spletni strani koncerna Sintal www.sintal.si.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *